Tukožroutská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tukožroutská polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61732 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón zeleninový |
6 ks | Cibule |
1000 g | Mrkev kořen |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná celá |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 622,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 222,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčata loupaná celá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Tukožroutská polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí a papriky nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka. |
2 | Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená a přivedeme k varu. Zvolna povaříme asi 10 minut. |
3 | Potom přidáme kostku bujónu, vmícháme rajčata i s nálevem a vaříme ještě 20 minut. |
4 | Nakonec polévku mírně osolíme a opepříme. |