Zdravý recept

Tukožroutská polévka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Tukožroutská polévka 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61732
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 kostka Bujón zeleninový
6 ks Cibule
1000 g Mrkev kořen
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná celá
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
18% Sacharidy 63 g
2% Tuky 1 g
9% Sodík 170 mg
19% Bílkoviny 11 g

Tukožroutská polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí a papriky nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka.

2

Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená a přivedeme k varu. Zvolna povaříme asi 10 minut.

3

Potom přidáme kostku bujónu, vmícháme rajčata i s nálevem a vaříme ještě 20 minut.

4

Nakonec polévku mírně osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept