Bábovka s vaječným koňakem

65 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na formu
  • Těsto
    • 5kusůVejce slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 250mililitrůOlej rostlinný
    • 250mililitrůKoňak vaječný
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
80 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse šleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a vaječný koňak. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto dobře rozmícháme.
  • 2
    Do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy vlijeme 3/4 těsta. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto do formy.
  • 3
    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.