Bábovka z tužšího třeného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka z tužšího třeného těsta
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61737 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 77,5mg |
Draslík | 71,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Sůl, Vejce slepičí, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bábovka z tužšího třeného těsta postup přípravy receptu:
1 | V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto je tužší, mělo by z vařečky padat v kusech. |
2 | Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. |
3 | Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut. |