Jednoduchý recept

Bábovka z tužšího třeného těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61737

Ingredience

Těsto
80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
30 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
9% Sacharidy 31 g
19% Tuky 14 g
3% Sodík 56 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bábovka z tužšího třeného těsta postup přípravy receptu:

1

V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto je tužší, mělo by z vařečky padat v kusech.

2

Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

3

Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept