Bezé hmota šlehaná zastudena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezé hmota šlehaná zastudena
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61741 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
15 g | Solamyl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 26,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bezé hmota šlehaná zastudena postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme na kyprý sníh. Vmícháme cukr a dále šleháme, aby vznikla lesklá, pevná hmota. Navrch sněhu vsypeme škrob a zlehka promícháme se sněhem. |
2 | Bezé hmotu ihned použijeme podle vybraného receptu. |
Poznámka
Bezé hmota je základem na pusinky, drobné sněhové pečivo nebo tartaletky. Solamyl nemusíme použít.