Jednoduchý recept

Vinný šlehačkový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61744

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Cukr moučkový
400 g Smetana 33% (šlehačka)
20 g Solamyl
250 ml Víno bílé
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 828kJ
3% Sacharidy 12 g
18% Tuky 13 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g

Vinný šlehačkový krém postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny namočíme v misce s trochou studené vody.

2

V kastrůlku na plotně mícháme škrob s cukrem, vínem a citronovou šťávou dohladka. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

3

Do směsi přidáme vymačkanou želtainu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.

4

Do tuhnoucí směsi vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

Poznámka

Množství krému stačí k naplnění celého dortu nebo rolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept