Meruňková glazura - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňková glazura
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61765 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr krupice |
120 g | Marmeláda meruňková |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,9mg |
Vláknina | 5,2mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Meruňková glazura postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vsypeme cukr, přilijeme vodu a citronovou šťávu. Uvaříme čirý sirup, do kterého přidáme meruňkovou marmeládu. Za častého míchání směs zvolna zredukujeme (odvaříme) o jednu třetinu objemu. |
2 | Hotovou glazuru ještě propasírujeme, aby byla hladká. |
Poznámka
Meruňkovou glazuru nanášíme na pečivo velmi tence a necháme ji dobře zaschnout.