Zahuštěná šlehačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahuštěná šlehačka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61766 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Želatina bílá plátky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zahuštěná šlehačka postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody. Plátky potom vymačkáme a rozpustíme ve 2 lžících horké vody. |
2 | Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem ne zcela dotuha. Za stálého šlehání přilijeme rozpuštěnou vlažnou želatinu (nesmí být horká) a vše vyšleháme dotuha. |
Poznámka
Množství cukru upravíme podle chuti. Zahuštěnou šlehačku používáme k plnění a zdobení pečiva, které není určeno k okamžité konzumaci.