Recept

Jemná buchta v chlebíčkové formě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61767

Ingredience

Těsto
0,5 kávová lžička Citronová kůra
250 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
125 g Solamyl
4 ks Vejce slepičí
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
13% Sacharidy 47 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 33 mg
8% Bílkoviny 5 g

Jemná buchta v chlebíčkové formě postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do krémově husté, ale nadýchané pěny. Vmícháme rum a nastrouhanou citronovou kůru.

2

Smícháme mouku, prášek do pečiva a škrob. Směs prosejeme a několik lžic vmícháme do pěny. Zbylou směs postupně přidáváme do rozpuštěného vlažného másla, rozmícháme a zapracujeme do těsta.

3

Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 50-60 minut.

4

Asi po 15 minutách pečení, když povrch mírně ztmavne, buchtu uprostřed podélně nakrojíme a dopečeme.

5

Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut) a potom ji ve formě necháme částečně vychladnout.

6

Buchtu potom vyjmeme z formy i s pečicím papírem a necháme na mřížce úplně vychladnout.

7

Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept