Anglická královská buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická královská buchta
Anglická královská buchta
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61768 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
120 g | Hrozinky |
40 g | Kandovaná citronová kůra |
40 g | Kandovaná pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
50 g | Solamyl |
6 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Na formu | |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 180,1mg |
Draslík | 180,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 169,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Strouhanka, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Anglická královská buchta postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s práškem do pečiva a se škrobem. |
2 | Kandovanou citrusovou kůru a rozinky smícháme s moučnou směsí, aby při pečení nepadaly ke dnu. |
3 | Změklé máslo v míse dohladka utřeme. Postupně přidáváme 150g cukru, citronovou kůru a jeden po druhém žloutky. Za stálého tření vznikne pěnová hmota. |
4 | Bílky vyšleháme se zbylým cukrem (50g) na pevný sníh. Jednu třetinu sněhu vmícháme do pěnové hmoty. Zbylý sníh vmícháváme střídavě se směsí mouky, rozinek a kandované kůry. |
5 | Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané tukem a vysypané strouhankou. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200°C, potom dopékáme při 170°C ještě 45-50 minut. |
6 | Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut), potom buchtu vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Rozinky můžeme předem namočit do trochy rumu.