Recept

Anglická královská buchta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61768

Ingredience

Těsto
0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr krupice
120 g Hrozinky
40 g Kandovaná citronová kůra
40 g Kandovaná pomerančová kůra
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
50 g Solamyl
6 ks Vejce slepičí
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
Na formu
2 polévková lžíce Strouhanka
30 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
16% Sacharidy 59 g
37% Tuky 27 g
4% Sodík 76 mg
13% Bílkoviny 7 g

Anglická královská buchta postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s práškem do pečiva a se škrobem.

2

Kandovanou citrusovou kůru a rozinky smícháme s moučnou směsí, aby při pečení nepadaly ke dnu.

3

Změklé máslo v míse dohladka utřeme. Postupně přidáváme 150g cukru, citronovou kůru a jeden po druhém žloutky. Za stálého tření vznikne pěnová hmota.

4

Bílky vyšleháme se zbylým cukrem (50g) na pevný sníh. Jednu třetinu sněhu vmícháme do pěnové hmoty. Zbylý sníh vmícháváme střídavě se směsí mouky, rozinek a kandované kůry.

5

Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané tukem a vysypané strouhankou. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200°C, potom dopékáme při 170°C ještě 45-50 minut.

6

Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut), potom buchtu vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Rozinky můžeme předem namočit do trochy rumu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept