Vláčná tvarohová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vláčná tvarohová bábovka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61769 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
70 g | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
40 g | Ořechy lískové |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 300,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 75,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Ořechy lískové, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Strouhanka, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vláčná tvarohová bábovka postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme změklé máslo. Postupně za stálého tření k máslu přidáváme cukr a jedno po druhém vejce. Vmícháme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou (nebo pomerančovou) kůru, tvaroh, mleté oříšky, nasekané mandle a rozinky. Navrch prosejeme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme. |
2 | Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou strouhankou. |
3 | Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut. |
4 | Upečenou bábovku po odpaření vlhkosti vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. |
Parádní bábovka, recept má jen jedno ALE. Musela jsem nakonec přidat zhruba 2 dl vlažného mléka, aby se vůbec dala vmíchat všechna mouka. Použila jsem tvaroh ve vaničce, formu jsem zvyklá vysypávat hrubou moukou a ne strouhankou. Bábovka je moc dobrá a díky tvarohu vláčná. Palec nahoru ale nezapomenout na to mléko