Jednoduchý recept

Vláčná tvarohová bábovka

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vláčná tvarohová bábovka 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61769
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

Těsto
0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
70 g Hrozinky
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
40 g Mandle
150 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
40 g Ořechy lískové
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
Na formu
3 polévková lžíce Strouhanka
30 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 880kJ
16% Sacharidy 56 g
29% Tuky 22 g
6% Sodík 125 mg
17% Bílkoviny 10 g
Vláčná tvarohová bábovka
  • Vláčná tvarohová bábovka
  • 1
  • Vláčná tvarohová bábovka
  • 2
  • Vláčná tvarohová bábovka
  • 3
  • Vložit obrázek

Vláčná tvarohová bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme změklé máslo. Postupně za stálého tření k máslu přidáváme cukr a jedno po druhém vejce. Vmícháme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou (nebo pomerančovou) kůru, tvaroh, mleté oříšky, nasekané mandle a rozinky. Navrch prosejeme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme.

2

Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou strouhankou.

3

Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

4

Upečenou bábovku po odpaření vlhkosti vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vláčná tvarohová bábovka
Parádní bábovka, recept má jen jedno ALE. Musela jsem nakonec přidat zhruba 2 dl vlažného mléka, aby se vůbec dala vmíchat všechna mouka. Použila jsem tvaroh ve vaničce, formu jsem zvyklá vysypávat hrubou moukou a ne strouhankou. Bábovka je moc dobrá a díky tvarohu vláčná. Palec nahoru ale nezapomenout na to mlékoblinksmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept