Pyré z jablíčka a hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré z jablíčka a hrušky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61773 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 185,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 54,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Jablka, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Pyré z jablíčka a hrušky postup přípravy receptu:
1 | Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Pokrájíme je na malé kousky, dáme je do rendlíku, přimícháme špetku skořice, přidáme 4 lžíce vody a pomalu, pod pokličkou ovoce dusíme doměkka přibližně 10 minut. |
2 | Měkké ovoce rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré, které podáváme mírně teplé i vlahé. |
Poznámka
Hrušky a jablka vybíráme pro dětskou výživu vždy zralé a sladké. Ovocné pyré podáváme dětem od 6 měsíců. Skořice se může vynechat, ale je zdravá.