Mandlové homolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové homolky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61782 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Čokoláda mléčná |
200 g | Mandle |
100 g | Piškoty dětské kulaté |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 15,6mg |
Draslík | 215,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 39,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mandlové homolky postup přípravy receptu:
1 | Piškoty jemně nadrtíme nebo umeleme. Zvlášť umeleme loupané mandle (100g) a a zvlášť neloupané (100g). |
2 | V horké vodní lázni zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní nalámanou mléčnou čokoládu. Spojíme piškoty, mleté loupané mandle a smetanu s čokoládou. Směs necháme vychladnout. |
3 | Z vychladlé hmoty potom tvarujeme menší homolky, které obalujeme v neloupaných mletých mandlích. |