Mandlové pusinky s citronovou polevou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
752 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze 4 bílků, špetky soli a z krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme mleté mandle.
  • 2
    Sněhem naplníme cukrářský sáček s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem naneseme malé kopečky.
  • 3
    Pusinky pečeme v troubě vyhřáté na 140°C 15-20 minut.
  • 4
    V misce utřeme moučkový cukr s 1 bílkem a s citronovou šťávou.
  • 5
    Připravenou polevou ozdobíme upečené, vychladlé pusinky. Polevu ihned posypeme kandovanou citronovou kůrou, nasekanou najemno. Cukroví necháme na mřížce do zaschnutí polevy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.