Čokoládoví kapucínci

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůMandle
    • 150gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 100gramůČokoláda mléčná
    • 1lžíceTuk ztužený
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Loupané mandle nasekáme na jemné nudličky.
  • 2
    Na pávni rozehřejeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí na zlatý karamel. Odstavíme, promícháme s mandlovými nudličkami a vanilkovým cukrem.
  • 3
    Hmotu vlijeme do nádoby vyložené pečicím papírem a necháme vychladnout. Potom karamel s mandlemi nalámeme nebo nakrájíme na malé kousky.
  • 4
    V horké vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a promícháme ji se ztuženým tukem. Odstavíme z lázně a necháme mírně zchladnout.
  • 5
    Do čokolády zamícháme nalámaný karamel. Z hmoty odebíráme lžící menší kousky, které naneseme na plech vyložený pečicím papírem. Cukroví necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.