Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61791
Kategorie: Vánoční cukroví

Ingredience

125 g Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
2 polévková lžíce Kakao - prášek
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
250 g Med včelí
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
22% Sacharidy 78 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 100 mg
16% Bílkoviny 9 g

Srdíčka z perníku postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku dáme máslo, med, třtinový cukr, koření a kakao. Vše zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směs necháme vychladnout.

2

Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a se špetkou soli. Přidáme celá vejce, vychladlou směs a vše promícháme. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.

3

Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a každé srdíčko potřeme rozšlehaným žloutkem.

4

Srdíčka pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept