Podzimní švestková přesnídávka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podzimní švestková přesnídávka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61807 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 338kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 313,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 182,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.

Podzimní švestková přesnídávka postup přípravy receptu:
1 | Zralé sladké švestky omyjeme, přelijeme vroucí vodou a oloupeme je. Pak je rozkrojíme, vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mixéru. |
2 | Přidáme k nim na kolečka pokrájený banán a směs rozmixujeme na kaši, kterou podáváme hned po zpracování. |
Poznámka
Pokud by švestky byly tvrdší, můžeme je krátce povařit v páře. Výživa je určena kojencům od 6-7 měsíce.