Recept

Chlebové dalamánky Ládi Hrušky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61835

Ingredience

5 krajíc Chléb konzumní
2 g Cukr krupice
32 g Droždí
5 g Kmín drcený
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Sůl
10 g Sůl hrubozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 826kJ
24% Sacharidy 87 g
3% Tuky 2 g
124% Sodík 2 g
27% Bílkoviny 15 g

Chlebové dalamánky Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Krajíce staršího tvrdšího chleba nakrájíme na kostičky a necháme minimálně půl hodiny rozmočit v teplé vodě. Přebytečnou vodu poté slijeme a chléb rozmixujeme. Do rozmixovaného chleba přidáme rozdrobené droždí, na špičku nože cukru, sůl a hladkou mouku. Rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě ještě asi hodinu vykynout.

2

Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme bochánky, z kterých ještě dotvoříme podlouhlé dalamánky. Dalamánky položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté každý dalamánek potřeme vodou, nožem na každém uděláme několik šikmých řezů a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.

3

Pečeme při 180 °C asi 30 - 40 minut do zčervenání.

Poznámka

Voda dle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept