Sýrový "pita" chléb na pánvičce podle Ládi Hrušky

35 min.
Libanon

Ingredience

    • 5mililitrůOlej rostlinný
    • 120mililitrůVoda pitná
    • 3gramySůl
    • 3gramyKypřicí prášek do pečiva
    • 200gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 50gramůPaprika zelená
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
300 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl, přidáme olej a teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich asi půl centimetru tenké placky.
  • 2
    Papriku nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s na jemno nastrouhaným sýrem. Dvě lžíce směsi papriky a sýru dáme na každou placku, kterou zabalíme do kuličky a znovu rozválíme na placku silnou asi 1 centimetr.
  • 3
    Naplněné placky opékáme na sucho na pánvičce z každé strany asi 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit hnědí skvrnky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.