Vaječné bílky s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječné bílky s brynzou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61853 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Rajčata |
100 g | Sýr Brynza |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
3% Sacharidy 11 g
33% Tuky 24 g
14% Sodík 276 mg
68% Bílkoviny 38 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 734,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vaječné bílky s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé vaječné bílky usmažíme na teflonové pánvi. Vmícháme brynzu a ihned podáváme. |
2 | Pokrm doplníme nakrájenými rajčaty (nebo salátovou okurkou.) |