Kedlubnový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61867 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
600 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Slunečnice jádra |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 38,6mg |
Draslík | 768,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slunečnice jádra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kedlubnový salát postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme do misky. |
2 | Přidáme zakysanou smetanu, osolíme a vmícháme slunečnicová semínka, nasekanou petrželku, pažitku a kopr. |
3 | Salát ihned podáváme. |