Blesková zeleninová polévka Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Blesková zeleninová polévka Ládi Hrušky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61874 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
1 ks | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
3 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 214,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujón zeleninový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Blesková zeleninová polévka Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, do které nastrouháme na hrubém struhadle očištěnou mrkev a petržel, a přidáme bujón. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme asi 5 minut. |
Poznámka
Polévku můžeme ozvláštnit knedlíčky nebo nudlemi. Lze použít také hovězí nebo drůbeží bujón.
O rychlosti přípravy a tvorby receptu se nemusím ani zmiňovat, samotný název ,,blesková,, to vystihuje