Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61878 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
1 ks | Cibule |
400 g | Hrášek mražený |
15 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 391,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek mražený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujón zeleninový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón. |
2 | Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence. |
3 | Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s opraženými piniovými semínky, můžeme však použít i jiná semínka nebo krutony z bílého pečiva.
Byla výborná.Dala jsem zakysanou smetanu, aby to mohl jíst i můj syn. Ve šlehačce je moc laktózy. Musím říci, že nám to chutná více do kysela. Můžete přidat i trochu citrónu a bazalku. Tyčový mixér mně nestačil k tomu, aby byl krém hladký a jemný, zbytek jsem propasírovala přes cedník. Potom byl dokonalý.