Recept

Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61878

Ingredience

1 ks Bujón zeleninový
1 ks Cibule
400 g Hrášek mražený
15 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 g Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 329kJ
10% Sacharidy 36 g
54% Tuky 41 g
40% Sodík 810 mg
24% Bílkoviny 13 g

Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.

2

Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.

3

Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit.

Poznámka

Podáváme nejlépe s opraženými piniovými semínky, můžeme však použít i jiná semínka nebo krutony z bílého pečiva.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
Byla výborná.Dala jsem zakysanou smetanu, aby to mohl jíst i můj syn. Ve šlehačce je moc laktózy. Musím říci, že nám to chutná více do kysela. Můžete přidat i trochu citrónu a bazalku. Tyčový mixér mně nestačil k tomu, aby byl krém hladký a jemný, zbytek jsem propasírovala přes cedník. Potom byl dokonalý.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept