Jednoduchý recept

Balada z alobalu Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Balada z alobalu Ládi Hrušky 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61887

Ingredience

100 g Anglická slanina
6 ks Brambory
2 ks Cibule
20 g Hořčice plnotučná
1 ks Klobása vepřová
2 g Kmín mletý
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 ks Vepřová kotleta s kostí
40 g Vepřové sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 585kJ
12% Sacharidy 42 g
55% Tuky 41 g
90% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Balada z alobalu Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si dvojitý kus alobalu o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Na stejně silné plátky nakrájíme také klobásu a cibuli. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

2

Doprostřed každého kusu alobalu dáme polovinu sádla, na něj položíme 3 nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na brambory položíme plátek masa. Na maso položíme vrstvu klobásy a zasypeme kolečky cibule, osolíme a opepříme. Jako poslední vrstvu položíme navrch plátky slaniny.

3

Oba kusy alobalu pevně zabalíme a spojíme, aby se při pečení neotevřel. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.

Poznámka

Pokud máme možnost, maso místo potření hořčicí pouze osolíme a opepříme a asi na 1 hodinu necháme marinovat v červeném víně nebo pivu.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Balada z alobalu Ládi Hrušky
Moc dobré, tzv. chalupářské jídlo. vše v jednom bez zbytečného nádobí. Místo sádla jsem použila na potření alobalu olej a po zapečení jsem už dopékala při nižší teplotě. Dávám palec nahoru a doporučuji.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept