Špenátová polévka z mraženého protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka z mraženého protlaku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61901 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 241,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špenátová polévka z mraženého protlaku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme rozmražený špenátový protlak, přilijeme vodu, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme rozdrcený česnek. |
2 | Polévku vaříme asi 20 minut. |
Poznámka
Polévku můžeme podávat s nastrouhaným uzeným sýrem, uzeným tofu nebo s volským okem.