Jednoduchý recept

Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 61912
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Kuřecí prsa
10 ml Olej rostlinný
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
1% Sacharidy 2 g
36% Tuky 27 g
31% Sodík 629 mg
50% Bílkoviny 28 g

Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky dobře omyjeme a lehce klouby prstů naklepeme, aby byly asi 1 centimetr vysoké a osolíme.

2

Pekáček rovnoměrně pokapeme olejem, těsně vedle sebe do něj naskládáme maso a vše přelijeme smetanou.

3

Pečeme v předehřáté troubě při 250 °C a pečeme 30 minut, dokud se n povrchu nevytvoří zlatohnědá krusta.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Recept jsem vyzkoušela a je opravdu jednoduchý a rychlý. Pekla jsem v uzavřené zapékací míse 40min při 250°C. Poté jsem dopékala 5min při 200°C bez poklopu. Recept je báječný a mohu doporučit.
 
Jíťa
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Výborné jídlo, lze takto upravit i vepřové plátky, jen nezapomeňte na pěkně tučnou smetanu, žádné light šunty! Pod maso přidat na kolečka cibuli je také velmi chutné.
 
sonizna
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Také jsem pekla delší dobu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept