Jednoduchý recept

Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61912

Ingredience

500 g Kuřecí prsa
10 ml Olej rostlinný
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
1% Sacharidy 2 g
36% Tuky 27 g
31% Sodík 629 mg
50% Bílkoviny 28 g

Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky dobře omyjeme a lehce klouby prstů naklepeme, aby byly asi 1 centimetr vysoké a osolíme.

2

Pekáček rovnoměrně pokapeme olejem, těsně vedle sebe do něj naskládáme maso a vše přelijeme smetanou.

3

Pečeme v předehřáté troubě při 250 °C a pečeme 30 minut, dokud se n povrchu nevytvoří zlatohnědá krusta.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Recept jsem vyzkoušela a je opravdu jednoduchý a rychlý. Pekla jsem v uzavřené zapékací míse 40min při 250°C. Poté jsem dopékala 5min při 200°C bez poklopu. Recept je báječný a mohu doporučit.
 
Jíťa
Ultrakřehké smetanové kuře za 30 minut podle Ládi Hrušky
Výborné jídlo, lze takto upravit i vepřové plátky, jen nezapomeňte na pěkně tučnou smetanu, žádné light šunty! Pod maso přidat na kolečka cibuli je také velmi chutné.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept