Perník s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6192 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
450 g | Jablka |
1,5 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
12 polévková lžíce | Mléko polotučné |
450 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Soda jedlá |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 134g |
---|---|
Cholesterol | 107,1mg |
Draslík | 408,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perník s jablky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v míse mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a jedlou sodu. |
2 | Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a nastrouhaná jablka. |
3 | Vše promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. |
4 | Upečeme a vychladlý polijeme polevou. |