Bramborák plněný šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák plněný šunkou a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 61945 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Majoránka |
50 ml | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | šunka |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 160,2mg |
Draslík | 788,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 186,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, šunka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborák plněný šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, mlékem, vejcem, moukou, majoránkou a kmínem. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme aspoň 10 minut odpočívat. |
2 | Poté z těsta tvoříme menší bramboráčky, které smažíme na oleji. Na horký bramborák položíme plátek šunky a sýra (podle chuti můžeme dát vice plátků) a buď bramborák přehneme, nebo ho přiklopíme druhým horkým bramborákem. |
3 | Cílem je, aby se sýr horkostí bramboráku roztekl. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou zeleninou. Rychlá chuťovka. Sýry můžeme libovolně kombinovat - použít můžeme i parmskou šunku a mozzarelu, uzený sýr atd.