Jednoduchý recept

Tofunéza - majonéza ze sóji

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61952

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Kopr čerstvý
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr sójový - Tofu
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
0% Sacharidy 2 g
70% Tuky 52 g
3% Sodík 59 mg
7% Bílkoviny 4 g

Tofunéza - majonéza ze sóji postup přípravy receptu:

1

Olej s hořčicí rozmixujeme a postupně, po menších dávkách, přidáváme rozdrobené tofu. Pokud bude vzniklá směs příliš hustá, přilijeme trochu vody, aby konzistence byla podobná jako u klasické majonézy.

2

Nakonec přidáme sůl, pepř, nasekaný kopr a citronovou šťávu.

Poznámka

Kopr můžeme použít čerstvý nebo sušený, lze jej nahradit majoránkou nebo oreganem. Do hotové tofunézy můžeme přidat nasekanou cibuli nebo česnek a nakládanou okurku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept