Jednoduchý recept

Dušená broskev s jahodami a pravou vanilkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61954

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 48 kcal
Kilojoule 200kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g

Dušená broskev s jahodami a pravou vanilkou postup přípravy receptu:

1

Zralou broskev omyjeme, slupku nakrojíme do tvaru malého křížku a ponoříme ji do misky s horkou vodou. Po 30-60 sekundách ji vyjmeme a oloupeme. Rozkrojíme ji na polovinu, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky přímo do malého rendlíku.

2

Omyté a očištěné jahody nakrájíme na plátky a přidáme je k broskvi. Menší lusk pravé vanilky ostrým nožem rozkrojíme podélně na polovinu, pak nožem vyškrabeme polovinu semínek do rendlíku k ovoci. Promícháme a pod pokličkou pomalu směs dusíme 5-8 minut. Občas ovoce promícháme.

3

Měkké dušené ovoce rozmačkáme vidličkou a rozdělíme na dvě porce. Dušenou broskev jahodami podáváme mírně teplé nebo vychladlé.

Poznámka

Pokud by bylo potřeba, můžeme k ovocipři dušení přidat 1 lžíci vody. Svačinka je určena dětem ve věku od 9-12 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept