Recept

Pro děti - restovaná kuřecí játra s karotkou a jablkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61967

Ingredience

Restovaná játra
120 g Brambory
1 ks Cibule
60 g Jablka
1 špetka Kmín drcený
100 g Kuřecí játra
0,5 kávová lžička Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej Heliol jedlý
Kuřecí bujón se zeleninou pro děti [61809]
0,6 ks Bobkový list
1,3 polévková lžíce Celer - nať
50 g Celer bulvový
0,6 ks Cibule
50 g Kedlubna
1,9 ks Mrkev kořen
1,9 ks Nové koření celé
0,6 ks Pastinák
1,9 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Pórek
0,6 ks Rajčata
0,6 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,1 l Voda pitná
562,5 g kuřecí, stehno bez kůže a kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 267kJ
5% Sacharidy 19 g
15% Tuky 11 g
2% Sodík 31 mg
41% Bílkoviny 23 g

Pro děti - restovaná kuřecí játra s karotkou a jablkem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra dobře omyjeme, necháme okapat, pak z nich odstraníme blanky, žilky a játra nakrájíme na malé kousky. Omyjeme a loupeme brambory a sladké jablko. Brambory pokrájíme na malé kostičky. Oloupané jablko rozkrojíme, vykrojíme jadřinec a též ho pokrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme játra, posypeme je špetkou kmínu a společně restujeme 1 minutu. Jakmile se játra zatáhnou, přimícháme brambory s jablkem, přilejeme 220ml čerstvého horkého kuřecího bujónu pro děti a pomalu pod pokličkou dusíme 15-17 minut.

3

Pro větší děti směs rozmačkáme vidličkou, pro menší děti rozmixujeme na pyré.

4

Zbylé porce si můžeme zamrazit.

5

Kuřecí bujón se zeleninou pro děti [61809]:

6

Omyté kosti z celého kuřete dáme do hrnce, zalijeme je vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu, pod pokličkou, budeme polévku vařit. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu tak, aby jen voda probublávala. Šum, který se vytvoří, můžeme odstranit děrovanou naběračkou, nebo ho necháme, pomalým vařením se polévka vyčistí sama. Do polévky hned na začátku přidáme malý bobkový list a 3 kuličky nového koření.

7

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, pastinák a kedlubnu. Pokrájíme ji na větší kousky. Očištěnou cibuli, kousek pórku a omyté rajče rozkrojíme na polovinu. Ještě si pod tekoucí vodou omyjeme petrželovou, celerovou nať a snítku tymiánu, svazek bylinek si stáhneme nití.

8

Když se kuře v polévce vaří přibližně 40 minut, přidáme k němu všechnu zeleninu spolu s bylinkami a polévku vaříme dalších 40 minut. Tekutina by se měla vyvařit přibližně o 1/2.

9

Uvařenou polévku necháme vychladnout, poté ji scedíme do druhého hrnce a vývar odložíme přes noc do lednice. Druhý den z vývaru odebereme lžicí ztuhlý tuk a tak nám zůstane čistý kuřecí bujón.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept