Majolková bábovka Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majolková bábovka Ládi Hrušky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61982 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Majonéza |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 104,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majolková bábovka Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | V míse společně dobře promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a asi 6 lžic majonézy tak, aby vznikla hladká směs. |
2 | Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 40 minut, dokud se těsto nelepí na špejli. |
Poznámka
Pokud použijeme silikonovou formu, nemusíme ji vymazávat a vysypávat. Mramorový vzhled bábovky můžeme docílit tím, že nejdříve nalijeme do formy polovinu těsta a do druhé poloviny přimícháme ještě lžíci kakaa a nalijeme do formy na světlé těsto. Hotový moučník můžeme ozdobit čokoládovou polevou.