Jednoduchý recept

Majolková bábovka Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61982

Ingredience

120 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Majonéza
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 877kJ
7% Sacharidy 27 g
14% Tuky 10 g
3% Sodík 62 mg
6% Bílkoviny 3 g

Majolková bábovka Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

V míse společně dobře promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a asi 6 lžic majonézy tak, aby vznikla hladká směs.

2

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 40 minut, dokud se těsto nelepí na špejli.

Poznámka

Pokud použijeme silikonovou formu, nemusíme ji vymazávat a vysypávat. Mramorový vzhled bábovky můžeme docílit tím, že nejdříve nalijeme do formy polovinu těsta a do druhé poloviny přimícháme ještě lžíci kakaa a nalijeme do formy na světlé těsto. Hotový moučník můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept