Palačinky z PET lahvinky podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky z PET lahvinky podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61987 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
500 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej rostlinný |
2 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 65,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky z PET lahvinky podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Do PET láhve pomocí trychtýře nasypeme mouku a přidáme mléko, vejce a špetku soli. PET láhev pevně zašroubujeme a obsah důkladně protřepeme, aby se suroviny společně dobře promíchaly. |
2 | Palačinky smažíme z obou stran do zlatova na pánvi potřené slabou vrstvou oleje. Těsto na pánev lijeme přímo z láhve a před každou novou dávkou těsto v láhvi znovu protřepeme. |
Poznámka
Případné zbylé těsto můžeme uchovat do dalšího smažení v chladničce. Palačinky můžeme připravovat tradičně na sladko, například potřené džemem a se šlehačkou, ale také na slano se špenátovou náplní nebo potřené lučinou a posypané nivou nebo sušenými rajčaty.
Nápad připravovat těstíčko v PETce není špatný, jen od protřepavání bolí ruce :-) Přesně podle receptu jsem měla těstíčko dost řídké, tak jsem musela přidat mouku a oleje na smažení jsem použila více, než uvádí recept. Já ve své kuchyni zůstanu u klasické přípravy, ale komu bude vyhovovat tato příprava, tak proč ne. Taky se dá využít někde na chatě nebo chalupě a odpadne mytí nádobí. Palačinky jsem potřela domácím jahodovým džemem, doplnila sladkou šlehanou smetanou kterou jsem poprášila špetkou skořice.
Výborný nápad, vyzkouším