Chlebové knedlíky Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebové knedlíky Ládi Hrušky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 62001 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka polohrubá |
3 g | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 369,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebové knedlíky Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Plátky chleba nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do mísy. Osolíme, přisypeme mouku a kypřící prášek do pečiva. Přilijeme vlažnou vodu a rukama pečlivě vypracujeme nelepivé těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme dvě šišky a vložíme do vroucí vody. Vaříme celkem 20 minut, přičemž po 10 minutách vaření oba knedlíky otočíme. |
Poznámka
Do těsta můžeme pro ozvláštnění chuti i vzhledu přidat nasekanou petrželku. Knedlíky se výborně hodí k výraznějším pokrmům, například ke guláši nebo zvěřině.