Recept

Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62008

Ingredience

220 g Brambory sladké (Batáty)
50 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule červená
150 g Hovězí maso zadní
300 ml Hovězí vývar základní
150 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Pastinák
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 566kJ
4% Sacharidy 15 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 191 mg
17% Bílkoviny 10 g

Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti postup přípravy receptu:

1

Libové zadní hovězí tenké plátky pokrájíme na proužky. Očistíme, oloupeme a omyjeme červenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, pastinák, batáty - sladké brambory a kousek řapíkatého celeru. Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky, brambory na kostky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno.

2

Omytou snítku petrželové natě nasekáme na menší kousky.

3

V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej s kouskem másla, na něm zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme mrkev s ostatní zeleninou (kromě brambor). Mícháme a restujeme asi 3 minuty, pak přidáme proužky masa a restujeme další 3 minuty. Pak přilejeme horký hovězí vývar (pro děti bez soli), přimícháme brambory a pod pokličkou pomalu maso dusíme 80 minut.

4

Ze všeho rozmixujeme jemné pyré. Rozdělíme ho na porce, jednu teplou porci si odložíme a po chvíli ji podáváme. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme.

Poznámka

Takto dušené rozmixované maso podáváme dětem ve věku od 7-9 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept