Brambory plněné uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné uzeným masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6201 |
Ingredience
800 g | Brambory |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Pšeničná krupice |
1 ks | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 867,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory plněné uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvaříme brambory a vychladlé oloupeme. |
2 | Spolu s ostatními surovinami zaděláme těsto a plníme náplní, kterou připravíme tak, že osmahneme cibuli, přidáme nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme a přidáme kečup. |
3 | V osolené vodě uvaříme knedlíky a můžeme podávat se špenátem. |