Rychlá dětská rýžová kaše s mangovým pyré

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži dobře promyjeme ve studené vodě, dáme ji do síta a necháme odkapat přebytečnou vodu. Omyté zralé mango rozkrojíme, odstraníme pecku, mango oloupeme, rozkrájíme na kousky a tyčovým mixérem ho rozmixujeme na pyré.
  • 2
    Do kastrólku s nepřilnavým dnem nalijeme mléko, do kterého přidáme cukr. Vanilkový lusk si podélně rozkrojíme a zrníčka vyškrabeme ostrým nožem do mléka. Pak do mléka přimícháme rýži a mléko přivedeme k varu. Následně snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu uvaříme rýži doměkka. Během vaření ji občas promícháme. Vaříme ji 30-35 minut.
  • 3
    Do uvařené mléčné rýžové kaše přimícháme máslo a pyré z manga. Kaši rozdělíme na porce. Podáváme ji mírně teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.