Rychlá dětská rýžová kaše s mangovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá dětská rýžová kaše s mangovým pyré
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62027 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 ks | Mango |
15 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Rýže jasmínová |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 89,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 255,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 622,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Mango mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rýže jasmínová, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rychlá dětská rýžová kaše s mangovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Rýži dobře promyjeme ve studené vodě, dáme ji do síta a necháme odkapat přebytečnou vodu. Omyté zralé mango rozkrojíme, odstraníme pecku, mango oloupeme, rozkrájíme na kousky a tyčovým mixérem ho rozmixujeme na pyré. |
2 | Do kastrólku s nepřilnavým dnem nalijeme mléko, do kterého přidáme cukr. Vanilkový lusk si podélně rozkrojíme a zrníčka vyškrabeme ostrým nožem do mléka. Pak do mléka přimícháme rýži a mléko přivedeme k varu. Následně snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu uvaříme rýži doměkka. Během vaření ji občas promícháme. Vaříme ji 30-35 minut. |
3 | Do uvařené mléčné rýžové kaše přimícháme máslo a pyré z manga. Kaši rozdělíme na porce. Podáváme ji mírně teplou. |