Zdravý recept

Opečený chléb s pyré z černých oliv

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62043

Ingredience

8 plátek Ciabatta
4 ks Rajčata Cherry
Olivové pyré
20 g Kapary sterilované
0,2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
200 g Olivy černé
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 437kJ
2% Sacharidy 8 g
11% Tuky 8 g
30% Sodík 605 mg
2% Bílkoviny 1 g

Opečený chléb s pyré z černých oliv postup přípravy receptu:

1

Černé olivy rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do mixéru. přidáme k nim olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z limetky (1 lžíce), omyté snítky petrželové a koprové natě, a pokrájené stroužky česneku. Směs rozmixujeme na hladké pyré. Omyté scherry rajčátka rozkrojíme na poloviny.

2

V topinkovači opečeme dozlatova plátky celozrnného bílého chleba. Hned horké plátky potřeme olivovým pyré, ozdobíme je rajčátky a servírujeme.

Poznámka

Pokud by pyré bylo moc husté, můžeme při mixovování přidat 1-2 lžíce studené vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept