Cibule se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 57 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 57 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62046 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 ks | Cibule |
800 ml | Voda pitná |
Náplň | |
---|---|
4 plátek | Ančovička - filety |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 ks | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
300 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 104,3mg |
Draslík | 698,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Voda pitná, Ančovička - filety, Pepř bílý, Rajčata sušená sterilovaná, Salát římský, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cibule se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C. 4 velké cibule očistíme, odkrojíme konce a vložíme do vroucí vody. Vaříme pomalu přibližně 8-11 minut. Uvařenou cibuli necháme chvilku vychladnout, pak ji podélně rozkrojíme. Vyjmeme vnitřky cibulí tak, že necháme min. 2 vrchní vrstvy. Ostatní pokrájíme na velmi drobné kostičky, které odložíme do mísy. Omyté lístky petrželové natě drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakládaná v oleji a plátky ančoviček v konzervě necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno a spolu s petrželkou přidáme do mísy k cibuli. Solené kapary propláchneme pod tekoucí vodou. K cibuli ještě přidáme riccotu, sůl, pepř, petrželku a vyšlehané čerstvé vejce. Směs důkladně promícháme, cibule naplníme, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe je do zapékací misky. Pečeme dozlatova 20-30 minut. |
2 | Mezitím omyjeme listy salátu, necháme z nich okapat vodu, pak je ozdobně poklademe na servírovací talířky a pokapeme je olivovým olejem. Horké upečené cibule položíme na listy salátu a hned podáváme. |