Zdravý recept

Rajčatovo-lilková směs k pečivu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62062

Ingredience

1 kostka Bujón zeleninový
2 plátek Chléb slunečnicový
1 kávová lžička Cukr třtinový
600 g Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pórek
4 ks Rajčata
350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 538kJ
6% Sacharidy 20 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 252 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rajčatovo-lilková směs k pečivu postup přípravy receptu:

1

Tři lilky (o váze přibližně po 200g) omyjeme a odřežeme z nich konce. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, dáme do ní vařit kostku zeleninového bujónu a jakmile se bujón rozpustí, snížíme teplotu a vložíme do vody lilky. Vaříme je pouze 8 minut. Poté je scedíme, zlehka z nich vymačkáme vodu a po vychladnutí je nakrájíme na kostky.

2

Očištěné stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. Omytý a očištěný malý pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na tenké proužky. Ze snítky tymiánu a rozmarýnu otrháme lístky, které posekáme nadrobno. Omytá zralá masitá rajčata vložíme na 30 sekund do misky s horkou vodou, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme lžičkou semínka a pokrájíme na větší kostičky.

3

V hlubší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme plátky česneku s pórkem (1 minutu), přidáme k němu pokrájený lilek a restujeme za stálého míchání 4-6 minut. Poté k lilku přidáme konzervovaná rajčata, sůl, třtinový cukr, čerstvě pomletý pepř, bylinky, vše zamícháme a pod pokličkou dusíme 10-12 minut. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, a za častého promíchání vaříme ještě 7-8 minut.

4

Lilky s rajčaty podáváme horké i studené na chléb.

Poznámka

Místo chleba můžeme použít rozkrojené dalamánky, bagetky, aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept