Filety z tresky se šalotkami a hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z tresky se šalotkami a hořčicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska filety |
50 g | Tvaroh měkký bez tuku |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 131,5mg |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Filety z tresky se šalotkami a hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Šalotky nadrobno nasekáme a necháme v kastrolu s 1 lžící vody zesklovatět. |
2 | V míse smícháme tvaroh s hořčicí a citronovou šťávou. Směs mírně osolíme a opepříme. |
3 | Na dno pekáče rozprostřeme připravené šalotky, přidáme filety z tresky a vše přelijeme tvarohovou směsí. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |