Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62136

Ingredience

Ořechový korpus
375 g Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 g Mouka polohrubá
100 g Olej rostlinný
50 g Ořechy vlašské
6 ks Vejce slepičí
150 g Voda pitná
Tvarohový krém
4 polévková lžíce Cukr moučkový
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Tvaroh jemný
2 balení Ztužovač šlehačky
Hmota na ruku
250 g Bonbony marshmallow
40 g Máslo čerstvé
140 g Rýže karamelová
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
Na přelití
100 g Čokoláda bílá
Dort pro manikérku
1000 g Marcipánová hmota surová
50 g Omega

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,950 kcal
Kilojoule 8 160kJ
73% Sacharidy 262 g
113% Tuky 85 g
7% Sodík 140 mg
82% Bílkoviny 46 g

Dort pro manikérku postup přípravy receptu:

1

Ořechový korpus: Vyšleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přidáváme horkou vodu. Přidáme olej a chvíli šleháme, pak postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec dáme mleté ořechy. Bílky ušleháme a lehce vmícháme do těsta. Pečeme na 160° cca 40 minut.

2

Tvarohový krém: Vyšleháme tvaroh s cukrem, spojíme s napůl ušlehanou šlehačkou smíchanou se ztužovačem.

3

Hmota na ruku: V kastrolu rozpustíme máslo se solí a vsypeme marschmallow. Za stálého míchání přidáme aroma a necháme úplně roztavit. Pak vsypeme rýži, řádně promícháme a vyklopíme na 100% tukem (Omegou) pomaštěnou linku. Pomastíme si také ruce a po chvilkovém zchladnutí si z hmoty uděláme kouli se kterou budeme dál pracovat. Chvilku ji necháme, povalujeme ji po lince, aby byla hladší a začneme tvarovat. Vytvarujeme si zhruba dlaň, prsty a postupně jak hmota chladne, tak prsty ztenčujeme a ohýbáme do tvaru, pak teprve se zabýváme dlaní. Lze si vypomoci kostrou ruky zhotovené z drátků.

4

Hotovou ruku necháme vytvrdnout alespoň do druhého dne, je potřeba aby se jednotlivé prsty podepřely, aby držely v žádaném tvaru. Po dokonalém ztuhnutí začistíme detaily, uděleláme lůžka nehtů – použila jsem platové nehty na vytvoření. Nakonec celou ruku polijeme bílou čokoládou, aby se zahladily nerovnosti a držel na ní potah. Po zaschnutí čokolády ji teplýma rukama uhlaďíme, oškrábeme zbytek a můžeme potahovat. Uděláme záhyby,zvýrazníme kloubky a nehtová lůžka. Samotný dort 2x prořízneme, naplníme tvarohovým krémem, na okraji plátu uděláme mantinely z máslového krému, aby potah nepřišel do styku s tvarohovým krémem. Taktéž po sestavení dortu povrch potřeme jen máslovým krémem a dáme pořádně vychladit. Po vychlazení potáhneme, dozdobíme detaily a umístíme ruku a drobnosti na vhodné místo.

Poznámka

Dortový korpus potahujeme rozválenou marcipánovou (nebo fondánovou) hmotou. Dozdobíme podle vlastní fantazie, např. cukrovými perličkami. Potřeby manikérky (např. pilníček) můžeme vytvarovat z barevného marcipánu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept