Květák vařený v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák vařený v páře
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62140 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kmín římský |
400 g | Květák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 703,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 284,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín římský, Květák, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Květák vařený v páře postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák povaříme v páře 15 minut. |
2 | Měkký květák vyjmeme, položíme na talíř a posypeme předem uvařenými, nasekanými vejci. Ochutíme citronovou šťávou, římským kmínem a posypeme nasekanou petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme jako přílohu. |