Jednoduchý recept

Lilek po provensálsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62141

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 ks Lilek
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
50 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 939kJ
15% Sacharidy 53 g
9% Tuky 7 g
21% Sodík 413 mg
18% Bílkoviny 10 g

Lilek po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Omytý lilek nakrájíme na kostky, omyté rajče rozmačkáme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky, česnek nasekáme.

2

V kastrolu na troše vody necháme zesklovatět cibuli, přidáme lilek a necháme zezlátnout nejdříve na prudkém ohni, potom na středním ohni. Přidáme rajče, česnek, ochutíme snítkami tymiánu a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

4

Podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept