Studený cuketový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený cuketový krém
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62148 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 kostka | Bujon drůbeží bez tuku |
2 ks | Cuketa |
300 g | Jogurt nízkotučný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 829,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 348,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cuketa, Jogurt nízkotučný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujon drůbeží bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Studený cuketový krém postup přípravy receptu:
1 | Omyté, neoloupané cukety nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve s osolenou vroucí vodou a podusíme 8 minut. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 200ml vody s kostkami bujonu a odstavíme z plotny. |
3 | Cukety necháme okapat, propláchneme je studenou vodou, nasypeme do vývaru a vše rozmixujeme. Přilijeme 400ml ledové vody a vmícháme jogurty. Vše promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Polévku až do podávání uchováme v chladu. Podáváme s kostkami ledu, ozdobíme nasekanou bazalkou. |