Kyselá zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselá zeleninová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62151 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Citrony |
200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 824,9mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citrony, Rajčata, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kyselá zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. |
2 | Omytý citron z poloviny oloupeme a zbylou polovinu rozkrájíme na kostičky. |
3 | Všechny suroviny dáme do mixeru, osolíme, opepříme a ochutíme tabascem. Rozmixujeme a polévku necháme před podáváním 1 hodinu v chladničce. |