Zdravý recept

Těstoviny s mraženým hráškem a uzeným šunkovým salámem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62161

Ingredience

1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
2 ks Cibule
200 g Hrášek mražený
2 polévková lžíce Olej olivový
75 g Sýr Čedar
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Šunkový salám
Vařené těstoviny
1 ks Poctivý zeleninový bujón
250 g Těstoviny mušle
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 999kJ
17% Sacharidy 60 g
22% Tuky 17 g
17% Sodík 335 mg
43% Bílkoviny 24 g

Těstoviny s mraženým hráškem a uzeným šunkovým salámem postup přípravy receptu:

1

Očištěné cibule pokrájíme nadrobno, plátky šunkového uzeného salámu nakrájíme na proužky (přibližně 2x1cm). Sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle.

2

V kastrólu rozehřejeme olej, na něm dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme proužky šunkového salámu a společně smažíme další 2 minuty. Pak přimícháme mražený hrášek a chilli. Promícháme a vaříme dalších 5 minut.

3

Do většího hrnce dáme vodu a když se začne vařit, vložíme kostku zeleninového bujónu (bez glutamánu), po 10 minutách vaření nasypeme do vroucího bujónu těstoviny z tvrdé pšenice (např. ve tvaru mušlí) a uvaříme je podle návodu al dente. Občas je promícháme.

4

Uvařené těstoviny rychle scedíme, trochu vody by mělo v hrnci zůstat, přibližně 70ml. Pak těstoviny vrátíme hned do hrnce, zalejeme je rozšlehanými čerstvými vejci a při nižší teplotě je za stálého míchání dovaříme asi 1-2 minuty. Těstoviny s vejcem vyklopíme do kastrólu se šunkovým salámem, promícháme a vaříme další 3 minuty. Nakonec zamícháme nastrouhaný sýr, podle chuti dosolíme a hned horké servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept