Studená kořeněná polévka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená kořeněná polévka s rajčaty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62167 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1000 g | Rajčata |
1 ks | Saturejka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 852,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Saturejka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studená kořeněná polévka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Rajčata spolu s petrželkou, bazalkou, na čtvrtky nakrájenou cibulí a stroužkem česneku rozmixujeme na pyré. Vmícháme lístky ze snítky tymiánu a saturejky, osolíme a opepříme. |
3 | Pyré nalijeme do polévkové mísy a necháme uležet v chladničce. |
4 | Polévku podáváme vychlazenou. |