Krevetová polévka s okurkou a koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová polévka s okurkou a koriandrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62170 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bujon drůbeží bez tuku |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
250 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 278,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 223,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujon drůbeží bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krevetová polévka s okurkou a koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenčí plátky. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 1,5l vody, přidáme kostku bujonu a necháme ji rozpustit. Přidáme okurku, cibuli a vyloupané krevety. Znovu přivedeme k varu a povaříme asi 2 minuty. |
3 | Do polévky vsypeme nasekanou petrželku a koriandrovou nať. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku. |
4 | Ihned podáváme. |